Afwerking

Als HHI-Metaalwerken één van haar producten levert, zorgt zij daarbij uiteraard standaard voor een correcte afwerking van dat product.

Hekwerken, poorten en constructiewerk worden vaak gemaakt van gewoon staal, kwaliteit S235. Aangezien dit staal toch redelijk ontvankelijk is voor corrosie, worden al onze producten van dit materiaal standaard verzinkt (meer info over verzinken op volgende pagina’s).

Verzinken van staal geeft een beetje een zilverkleurige afwerking, welke op zich mooi en stijlvol is, maar verder geen extra kleur aan het product toevoegt. Om deze reden is het mogelijk om de verzinkte producten ook nog te laten poedercoaten (meer info over poedercoaten op volgende pagina’s). In tegenstelling tot verzinken kan de poedercoating wél een extra kleur aan het product toevoegen.

Bij HHI-Metaalwerken heeft u voor de poedercoating van uw product keuze uit 3 standaard RAL-kleuren: RAL 6009-groen, RAL 9005-zwart en RAL 9010-wit.

In overleg en tegen meerprijs zijn andere kleuren ook mogelijk. Het geheel kan, mede tegen meerpijs, ook worden voorzien van een dubbellaags poedercoating (80µm).

Laat ons uw wensen weten!

Naast gewoon staal wordt vooral bij balkonhekken en constructiewerk ook veel gebruik gemaakt van bijvoorbeeld roestvaststaal (ook bijvoorbeeld traanplaat) en aluminium.

Producten uit aluminium worden standaard geanodiseerd en vervolgens eventueel nog voorzien van een poedercoating.

Roestvaststaal wordt geborsteld of geslepen om het een matte afwerking te geven. Verdere afwerking bij dit materiaal is niet nodig.

Om garantie op onze producten te kunnen geven zijn wij onder andere afhankelijk van de bewerkingen. Garantie gebeurt altijd op uw schriftelijke aanvraag. Zie garantievoorwaarden en de klimatologische kaart Nederland.

Voor een overzicht van de beschikbare ralkleuren, klikt u hier