Delta verzinken

Delta verzinken

Staal kan tegen inwerking van corrosie worden beschermd door het te verzinken. Een dun laagje zink verlengt de levensduur van staal enorm. Bij het verzinken ontstaan laagjes zink/ijzerlegering met als toplaag een laagje zuiver zink. Zelfs bij beschadigingen tot op het staal biedt deze laag een (kathodische) bescherming en voorkomt vroegtijdige roestvorming.HHI metaalwerken biedt standaard het thermisch verzinken aan als behandeling tegen vroegtijdige roestvorming.

Het Delta-verzinken van staal is een door Weert Groep ontwikkelde technologie. Bij dit proces worden werkstukken of constructies zeer nauwkeurig voorbehandeld en in een zinkbad gedompeld dat ca. 100 graden warmer is dan het zinkbad voor normaal thermisch verzinken. Het zo behandelde staal beschikt over unieke eigenschappen.

Het laatste laagje dat zich op normaal thermisch verzinkt staal vormt, bestaat uit zuiver zink. Bij het Delta-verzinken vormt zich een laagje zink/ijzerlegering.

Dit heeft een macroscopisch glad oppervlak. De structuur van deze laag zorgt voor een nog betere hechting met de poedercoating.

Het eindresultaat, na poedercoaten, is een gladder en mooier afgewerkt object met superieure corrosiewerende eigenschappen.